Narudžba u e-trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 2 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe.
U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte ili telefonski.

MESEC d.o.o. će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno članku 44 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.
MESEC d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe portala MESEC.HR ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netočni. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete. Ugovor o kupnji je pohranjen u MESEC d.o.o., a kupac do ugovora može doći u svakom trenutku preko svog računa u e-trgovini.

Uvjeti kupnje

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na portalu MESEC.HR.
Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je MESEC d.o.o., Zagreb, Ul. Josipa Slavenskog 1, OIB 94513505773, a Kupac robe je posjetitelj e-trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Posebno napominjemo da kupnju Proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zatražiti samo njegovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu zatražiti kupnju Proizvoda samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Sve cijene su izražene u kunama sa uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe. Cijene vrijede do objave novog cjenika na portalu MESEC.HR.
Rokovi trajanja pojedinih akcija u e-trgovini su objavljeni na portalu MESEC.HR.
Navedene cijene važe samo za prodaju preko e-trgovine.
Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e-trgovini, što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a o roku isporuke ostatka će pismenim putem obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Ukoliko kupac nema e-mail adresu, bit će obaviješten telefonskim putem.

Plaćanje

Naručene artikle s troškovima dostave Kupac će Prodavatelju platiti:

  • pouzećem (gotovinom po primitku robe)
  • po predračunu uplatom na račun poduzeća MESEC d.o.o.

Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

Dostava

Robu dostavljamo u najkraćem mogućem roku, i to kako slijedi:
- od 2 do 14 radnih dana – za robu koja je raspoloživa odmah
- do 30 radnih dana (zakonski rok) – za robu koja nije odmah raspoloživa
Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate.
Dostavu robe vrši se poštom preporučeno ili HP expresom.
Dostavu vršimo isključivo na području Republike Hrvatske.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku s pošte u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

Poštarina

Poštarina ovisi o težini i obujmu paketa.

Povrat / reklamacije

Kupac ima pravo na povrat/reklamaciju robe u roku od 7 dana. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na mail: info@mesec.hr ili na adresu MESEC d.o.o..
U slučaju reklamacije, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju. Prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos.
Kupac ima pravo vratiti proizvod u slijedećim slučajevima:

  • dostava proizvoda koji nije naručen
  • dostava proizvoda sa greškom
  • dostava oštećenih proizvoda, a oštećenja su nastala zbog loše manipulacije prilikom isporuke.


Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem portala MESEC.HR komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

MESEC d.o.o.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Više o kolačićima

Proizvod je dodan na listu želja